NASIL MUAYENE OLURUM
27 Eylül 2017

1-Mesai saatleri içinde ya da dışında başvuran hastalarımızın bilgisayardan kayıt kabulü yapılır.

                                                                                              

2-Kurumumuza başvuruda bulanan hastaların HEKİM SEÇME HAKKI olduğu kayıt esnasında hastaya hatırlatılır.  

               

3- Hastalarımız Hasta Kayıt Kabul Birimindeki kayıt personeline T.C. Kimlik numarası bulunan bir kimlik kartı ibraz etmek zorundadır.


4-Kurum Sağlık yardımlarından yararlandırılan kişilerin müracaatı aşamasında nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı, pasaport veya verilmiş ise kurum sağlık kartı bilgilerinden biri ile kimlik tespiti yapılır.


5- Kimlik tespiti yükümlülüğünü yapmayan ve bu nedenle bir  başka kişiye sağlık hizmeti sunulması nedeniyle kurumun zarara uğramasına sebebiyet veren sağlık hizmeti sunucularından uğranılan zarar geri alınır.


6- Kapsamdaki kişilerin kendi adına bir başkasının sağlık hizmeti almasını, haksız bir menfaat temin etmesini sağlamak yasaktır.


7- Müracaat eden kişinin sağlık yardımlarından yararlanma hakkının olup olmadığının tespiti için, MEDULA üzerinden T.C kimlik numarası ile takip numarası provizyon alınır.


8- Kurum medula sistemi tarafından takip numarası/provizyon verilmesi halinde sağlık hizmeti verir.


9-Yapılan ağız protezi katılım payı çalışandan %20 emekli olandan %10 katılım payı kurum veznesinden kişilerden tahsil edilir.


10-Merkezimize başvuru yapan hastalar muayene olduktan sonra, yapılacak işlemleri için 2.randevu verilir. Ayrıca ilk muayene randevusu almak için https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu linkinden ya da MHRS 182 çağrı merkezini arayarak istedikleri hekimden randevu alabilirler.